Studio
London
2017

A series of furniture developed from sections of extruded aluminium to a live/work space.

The project follows the metamorphosis of an apartment to an office space. The living environment is reduced to a small private bedroom while the working environment takes over all the other rooms and spaces. The living room is turned to a small workshop, the kitchen is used as a meeting room and the dining room is an office. We have constructed a series of ambivalent furniture which form a spatial relationship between production and living.

 

 

They divide the space and offer functionality and rigidness to create a professional environment but also are flexible enough to be able to accommodate private functions and entertain family and friends in the weekends and evenings.

The table is 4.44m long and is constructed by using a fink truss patented by Albert Fink in the 1854. The shelving follows the same language but different structural logic.